Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.
- mąka pszenna tortowa 150 g
- mąka krupczatka 150 g
- cukier puder 80 g
- 3 żółtka
- czekolada mleczna 50 g
- płatki migdałowe 2-3 łyżki
- masło lub margaryna 150 g
- Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze.
Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce.
Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ).
Wałkować na grubość do 1 cm.
Foremką wykroić wzór.
Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi.
Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.
Pyszne ciasteczka i jak slicznie wygladaja!
OdpowiedzUsuń