Przepis prosty, najtrudniejsza jego część to czekanie aż bułki nieco ostygną.
Bułeczki mają mięciutki, delikatny środek i chrupiącą spękaną skórkę.
Idealne na śniadanie lub kolację.
Bez barwników.Składniki
Bułki
- mąka pszenna 300 g
- drożdże 20g
- letnie mleko ok.130 ml
- 2 małe żółta
- cukier 1,5 czubatej łyżki
- olej 3 łyżki
- szczypta soli
- Spękana skórka- mąka ryżowa 120 g
- drożdże suszone aktywne 1 płaska łyżka
- ciepła woda 125 ml
- cukier 1 łyżka
- olej 1 łyżka
- hibiskus zmielony 1 łyżka
 
- Nadzienie- konfitura wiśniowa 6 czubatych łyżek
 
 
Świetne.
OdpowiedzUsuń