Składniki
- orzechy ziemne 100 g
- czekolada gorzka 100 g
- cukier puder 195 g
- masło lub margaryna 125 g
- 2 średnie jajka
- mąka 70 g
- proszek do pieczenia 2 g ( 1/2 lekko czubatej łyżeczki )
- szczypta soli
- Blaszka 22 X 10 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Orzechy dobrze posiekać. Mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Czekoladę rozpuścić z łyżką wody. Trochę przestudzić. Masło utrzeć z cukrem doda czekoladę, dobrze wymieszać na gładką masę. Ucierając dodawać po jednym jajku i porcjami mąkę. Na koniec dodać orzechy, wymieszać. Ciasto przelać do formy. Piec w 180 C około 50 minut.
środa, 16 sierpnia 2023
Ciasto Orzechowo-czekoladowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz