PLACKI CUKINIOWE Z BOCZKIEM
- Placki cukiniowe z chrupiącym boczkiem i cebulką.
Pyszne sezonowe śniadanko lub wczesna kolacja.
Teraz są najlepsze.
- SKŁADNIKI
- młode cukinie 650 g
- cieniutkie plasterki boczku 110-120 g
- 2 jajka
- 2 spore szalotki, lub 1 większa cebula
- mąka 4 lekko czubate łyżki
- sól, pieprz
- Boczek i obrane szalotki pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni, do lekkiego przyrumienienia.
Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki, bezpośrednio na sitko.
Posypać odrobiną soli i odstawić na 10-15 minut.
Potem cukinię odcisnąć, przełożyć do miski.
Dodać boczek z cebulką, jajka, mąkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem do przyrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz