SKŁADNIKI
- Ciasto francuskie 275 g
- twaróg półtłusty 250 g
- 1 jajko
- cukier waniliowy 1 łyżeczka
- cukier puder 1,5 łyżki
- budyń waniliowy 1 łyżeczka
- sezam do posypania
Jajko roztrzepać.
Twaróg rozgnieść łyżką, dodać oba cukry, budyń i 1 łyżkę roztrzepanego jajka. Wszystko dobrze wymieszać.
Ciasto rozwinąć pokroić na 6 kwadratów ( 12,5 X 12,5 cm ).
Połowę każdego kawałka ponacinać nożem, posmarować jajkiem, nałożyć masę twarogową i złożyć w trójkąt lub prostokąt.
Ciastka wyłożyć na blachę z papierem, schłodzić w lodówce.
Potem posmarować jajkiem, posypać sezamem i piec w 210 C ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz