Proste kruche czekoladowe ciasteczka z połówkami orzechów. Jak może już wiecie kocham kwiaty, więc nie mogło być inaczej i ciasteczka są w kształcie kwiatków.
- mąka pszenna 200 g
 - budyń czekoladowy 53 g
 - masło lub margaryna 147 g
 - cukier puder 40 g
 - 21 połówek orzecha włoskiego
 -  Wychodzi 21 ciastek.
Foremka w kształcie kwiatka 6 cm.
Masło należy wyjąć z lodówki 15-20 minut wcześniej.
Wszystkie składniki, oprócz orzechów miksujemy na kruszonkę, potem zagniatamy na gładką masę.
Część ciasta wałkujemy na grubość do 1 cm. Robimy to pomiędzy folią przezroczystą. W ten sposób zapobiegniemy dodawaniu większej ilości mąki. 
Foremką wycinamy wzorki, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
Po środku każdego ciastka umieszczamy połówkę orzecha, płatki ozdabiamy tworząc nacięcia.
Ja robiłam to przyrządem do dekoracji, ale można to zrobić np. widelcem.
Ciastka pieczemy w 180 C, około 20 minut.




                                                                            


