Wymarzona przystawka. Wytrawne kulki z winogronem w środku, bajka.
- ugotowana pierś kurczaka 250 g
- żółty ser 30 g
- 1 jajko ugotowane na twardo
- majonez 3 łyżki
- ketchup 2 łyżki
- papryka ostra i słodka po szczypcie
- sól, pieprz
- natka pietruszki 1 łyżeczka
- żółty ser ok. 90-100 g do obtaczania kulek
- zielone winogrona bez pestek ok.12 sztuk
Wychodzi 11-12 sporych kulek.
Drobniutko posiekać soczystą pierś kurczaka, dodać starte jajko i żółty ser.
Dodać majonez, ketchup, natkę pietruszki i przyprawić solą i pieprzem.
Winogrona opłukać i osuszyć.
Zetrzeć ser do obtoczenia.
Z masy mięsnej formować kulki w środek wkładać winogrono, zlepić kulkę.
Gotowe kulki obtaczać w serze.
Schłodzić minimum 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz