To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.
- herbatniki pełnoziarniste 20 dag
- masa krówkowa 15 dag
- orzeszki ziemne 10 dag
- opakowanie kremu do karpatki
- sok z cytryny 2 łyżki
- kakao do posypania
- Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim.
Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.).
Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek.
Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki.
I znów kładziemy warstwę masy krówkowej.
Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście.
Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
Na orzechy wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.
woow cudowne ciasto
OdpowiedzUsuńBardzo elegancko wyglada :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, ciasto szybkie i smaczne.
OdpowiedzUsuń