niedziela, 15 listopada 2020

KRÓWKA Z KREMEM KARPATKOWYM

 To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni. 


 

  • herbatniki pełnoziarniste 20 dag
  • masa krówkowa 15 dag
  • orzeszki ziemne 10 dag
  • opakowanie kremu do karpatki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • kakao do posypania 
  •  Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim.
    Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.).
    Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek.
    Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki.
    I znów kładziemy warstwę masy krówkowej.
    Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście.
    Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
    Na orzechy wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.

3 komentarze: