Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie danie.
- 3 cukinie
- 2 spore cebule
- pieczarki 250 g
- 2 średnie marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g kiełbasy
- sól, pieprz, koperek, ew. natka pietruszki
Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W głębokiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem.
Dodajemy pieczarki i kiełbasę.
Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.
Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut.
Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz